FAQ

Tekeekö Kivisuoja kiven pintaan kalvon?

Soledo Kivisuoja on kotimainen silaanipohjainen kivenkyllästekäsittely. Se estää epäpuhtauksien ja kosteuden imeytymistä kiveen sekä vähentää lähtemättömien tahrojen määrää. Käsiteltävään pintaan ei tule ulkonäköä muuttavaa kalvoa, vaan matta säilyy mattana ja kiiltävä kiiltävänä. Käsittely säilyttää kiven hengittävyyden.

Mille materiaaleille Kivisuoja soveltuu?

Kaikille luonnonkiville: marmorille, graniitille, liuske- ja vuolukivelle sekä sisustuskiville ja tiilipinnoille. Kivisuojaa käytetään lattia- ja seinäpinnoille, kivitasoille ja tulisijoille.

Kun on suojannut pinnan Kivisuojalla, tarvitseeko saumat suojata erikseen?

Ei, sillä Kivisuoja suojaa saumatkin samalla.

Voiko Kivisuojalla käsitellä saunassa olevaa sisustuskiviseinää?

Kyllä voi. Tärkeää on, että Kivisuoja sumutetaan kuivalle ja puhtaalle pinnalle. Täysi suojateho muodostuu kahdessa vuorokaudessa, ja sen jälkeen kivestä ei haihdu mitään ilmaan, vaikka se lämpenisikin. Käsittelyn jälkeen saunaa ei siis parane lämmittää pariin päivään, jotta suojateho ehtii muodostua. Kivisuojakäsittely voidaan tehdä myös takkoihin.

Voiko Kivisuojalla käsitellä pihakiviä?

Pihamuurien ja kivipatsaiden suojaamiseen soveltuu parhaiten Soledo Julkisivusuoja. Pihalaattojen suojaamiseen Kivisuojaa tai Julkisivusuojaa ei sen sijaan suositella mahdollisen talviliukkauden vuoksi. Katoksen alla olevia laattoja voi suojakäsitellä.

Voiko kivisuojakäsittelyn tehdä vanhalle kivipinnalle?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että vanhat kuluneet kivipinnat käsitellään kunnostuksen yhteydessä esim. vanha kulunut kivilattia hiotaan ennen käsittelyä. Vähän aikaa käytössä olleen pöytätason voi kyllä suojata huolellisen peruspuhdistuksen jälkeen, esimerkiksi Soledo Rasvanpoistoaineella.

Kuinka pian Kivisuojalla käsitellyllä lattialla voi liikkua?

Kyllästysaineella käsitelty pinta kestää käyttöä kuivuttuaan, täysi suojateho muodostuu kahdessa vuorokaudessa.

Kauanko kivisuojakäsittely pysyy toimivana?

Kivisuojassa vaikuttavana aineena on silaani, joka tunkeutuu kiven huokosiin. Uusia huokosia avautuu kiven kuluessa ja naarmuuntuessa. Käsittely säilyy toimivana kotioloissa noin 5 vuotta, kovalla kulutuksella olevissa paikoissa esimerkiksi kaupan lattiassa noin 2–3 vuotta. Käsittelyn tehoa voi ylläpitää käyttämällä silaania sisältävää Soledo Kiven Hoitopesua säännöllisesti.

Miksi käsitelty kivilattia näyttää laikukkaalta?

Ennen Kivisuojan asentamista kivelle on syytä varmistaa kiven toimittajalta, ettei kivessä ole mitään tehdaskäsittelyä. Toinen käsittelyaine estää kivisuojan tasaisen imeytymisen kiveen. Joskus lopputulos voi näyttää kirjavalta, jos kivisuoja on asennettu kostealle pinnalle. Kivien tulisi olla hyvin kuivuneita ennen käsittelyn tekemistä, koska myös kosteus estää kivisuoja imeytymistä. Yksi mahdollinen syy laikukkuuteen on, että kivisuojaa on sumutettu liikaa. Yksi ohut sumutus riittää yleensä, ellei kyseessä ole todella huokoinen sisustuskivi tai tiilipinta. Jos kivisuojaa on liikaa sen huomaa siitä, että pinta jää tahmeaksi, kun kivi ei pysty imemään kaikkea ainetta. Silloin pinnalle täytyy tehdä vahanpoistopesu Soledo Kiven Tehopesulla useaan kertaan käyttäen ruskeaa laikkaa lattianhoitokoneessa. Lisäksi uudesta kivipinnasta voi nousta kalkkia jonkin aikaa. Tämän tunnistaa pyyhkimällä laikukkaalta näyttävää pintaa sormella, mikäli sormeen jää valkoinen pölykerros, on kyseessä kalkki. Kalkin tulo loppuu ajan myötä normaalien lattianpesujen yhteydessä.

Voiko Kivisuojalla käsiteltyä lattiapintaa vahata?

Emme suosittele kivilattioiden hoidossa vahaa. Kivisuojakäsittely on kuitenkin täysin imeytyvä käsittely, eikä estä vahan käyttöä.