URAKOINNISTA AINEVALMISTAJAKSI

Soledo Oy on suomalainen pintakäsittelyaineiden valmistaja ja maahantuoja. Yrityksen vahva osaaminen perustuu avainhenkilömme lähes neljänkymmenen vuoden mittaiseen vahvaan kokemukseen kiinteistöjen kivi-, julkisivu-, betoni- ja tekstiilipintojen kunnossapidosta. Ensimmäinen yritys, siivousliike, käynnistettiin jo opiskeluaikana vuonna 1979. Betoni- ja kivilattioiden hionnasta, kunnossapidosta ja pintakäsittelyistä tuli kokemusta 1992-2003 toimineen oman yrityksen osakkuuden kautta. 1990-luvulla silloinen yritys törmäsi käytännön ongelmaan: kivilattioiden hoitaminen vahalla oli työlästä ja siksi lähdettiin kehittämään pitkäkestoisempaa ratkaisua, ja syntyi ensimmäinen tuote Kivisuoja. Tuotekehityksessä mukana olleen kemistin kanssa kehitettiin tuolloin Kivisuoja, Saumasuoja ja Tekstiilisuoja sekä lisäksi kiven pesuaine.

Soledo Oy on perustettu vuonna 2004.  Aluksi valmistimme urakointiin aineita aliurakoitsijayritystemme käyttöön ja vuonna 2008 startatun oman urakoinnin käyttöön.  Valmistamiamme aineita alettiin kysyä myös muiden urakoitsijoiden kohteisiin ja kotikäyttöön.  Ainevalmistus lisääntyi ja ensimmäiset suoja-aineet lähtivätkin rautakauppoihin vuonna 2006. Uusien aineiden tuotekehitystä jatkettiin ja tuotevalikoima laajeni.  Vuonna 2009 maahantuonnin myötä valikoimaamme löytyi uusi innovaatio, synteettinen happo, joka lanseerattiin Soledo GREEN -tuoteperheenä.

Vuonna 2010 toimintamme keskipiste siirtyi urakoinnista aineiden valmistukseen ja maahantuontiin. Onnistuaksemme pysymään pintakäsittelyaineiden edelläkävijänä panostamme tuotekehitykseen ja etsimme jatkuvasti maailmalta uusia tehokkaita ratkaisuja. Vuonna 2017 otimme tuotannon omiin käsiimme ulkopuoliselta rahtiyritykseltä ja muutimme toimiston, varaston ja tuotannon Kangasalle.

Toimintamme on kasvanut ja valikoimassamme on tällä hetkellä yli kolmekymmentä laadukasta tuotetta.  Meillä on sopimukset isompien rautakauppaketjujen kanssa. Kuluttajat ja pienurakoitsijat löytävät tuotteemme laajan ja osaavan jälleenmyyjäverkostomme kautta. Elementtitehtaat, rakennusliikkeet ja rakennusalan eri urakoitsijat sekä siivous- ja huoltoliikkeet ovat merkittäviä asiakkaitamme ammattipuolella.

Sloganimme ”Sinun pintakäsittelyvalintasi” on toteutunut jo monen kohdalla, toivottavasti myös sinun.