Tarinamme

Tie urakoinnista korkealaatuisten pintakäsittelyaineiden valmistajaksi

Tarinamme

Tie urakoinnista korkealaatuisten pintakäsittelyaineiden valmistajaksi

Soledo Oy on suomalainen pintakäsittelyaineiden valmistaja. Yrityksen vahva osaaminen perustuu avainhenkilömme lähes neljänkymmenen vuoden mittaiseen kokemukseen kiinteistöjen kivi-, julkisivu-, betoni- ja tekstiilipintojen kunnossapidosta. 

Ensimmäinen yritys, siivousliike, käynnistettiin jo opiskeluaikana vuonna 1979. Betoni- ja kivilattioiden hionnasta, kunnossapidosta ja pintakäsittelyistä tuli kokemusta 1992-2003 toimineen oman yrityksen osakkuuden kautta. 1990-luvulla silloinen yritys törmäsi käytännön ongelmaan: kivilattioiden hoitaminen vahalla oli työlästä ja siksi lähdettiin kehittämään pitkäkestoisempaa ratkaisua, ja syntyi ensimmäinen tuote Kivisuoja. Tuotekehityksessä mukana olleen kemistin kanssa kehitettiin tuolloin Kivisuoja, Saumasuoja ja Tekstiilisuoja sekä lisäksi kiven pesuaine.

soledo lattianhoitokone

Soledon aikajana

Soledon historiaa on tehty jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

2004

Soledo perustettiin

Soledo Oy on perustettu vuonna 2004. Aluksi valmistimme urakointiin aineita aliurakoitsijayritystemme käyttöön ja vuonna 2008 startatun oman urakoinnin käyttöön. Valmistamiamme aineita alettiin kysyä myös muiden urakoitsijoiden kohteisiin ja kotikäyttöön.

2006

Ensimmäiset jälleenmyyjät

Ainevalmistus lisääntyi ja ensimmäiset suoja-aineet lähtivät rautakauppoihin vuonna 2006. Uusien aineiden tuotekehitystä jatkettiin ja tuotevalikoima laajeni. 

Soledo tuotteita jälleenmyyjän hyllyssä

2009

Soledo GREEN-sarjan lanseeraus

Valikoimamme täydentyi uudella innovaatiolla, synteettisellä hapolla, joka lanseerattiin Soledo GREEN -tuoteperheenä.

Soledo green logo

2010

Muutoksen tuulia

Toimintamme keskipiste siirtyi urakoinnista aineiden valmistukseen.

2017

Toimitilojen muutto Kangasalle

Otimme tuotannon omiin käsiimme ulkopuoliselta rahtiyritykseltä ja muutimme toimiston, varaston ja tuotannon Ylöjärveltä Kangasalle joulukuussa 2017. 

Muuttopäivälle osui talven kovin lumimyräkkä ja muuttokuormaa kuljettanut rekka luisui lähes ojaan liukkaassa ylämäessä. Henkeä pidätellen seurasimme toimiston ikkunasta 2,5 tuntia kestävää operaatiota, kun hinausauton avulla rekka saatiin viimein kiskottua mäen päälle. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja lopulta lastia päästiin purkamaan.

Soledo muutto 2017

2020

Verkkokaupan avajaiset

Perustimme Soledo-tuotteiden verkkokaupan osoitteeseen https://kauppa.soledo.fi/

Sen myötä tuotteemme olivat entistä helpommin, nopeammin ja laajemmin kuluttajien sekä pienurakoitsijoiden saatavilla kautta maan. 

Maksupalvelutarjoajaksi valikoitui Checkout Finland Oy (Nykyinen Paytrail Oyj), jonka kautta maksaminen oli helppoa ja maksutapoja oli useita, kuten mobiilimaksu, pankki- ja luottokorttimaksut sekä lasku ja osamaksu. Toimitustavaksi sai valita ilmaisen noudon varastolta Kangasalta tai kuljetuksen Postin välityksellä noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.

Saimme ensimmäisen tilauksen verkkokauppaan jo avajaispäivänä, jonka jälkeen tilausmäärät kasvoivat vähitellen. Varastolle tehtiin erillinen pakkauspiste verkkokauppatilauksille, jotta pakkaaminen ja pakettien lähetys olisi sujuvaa ja nopeaa. Tärkeä tavoitteemme alkuajoista saakka oli saada verkkokauppapatilaukset nopeasti matkaan, mieluiten jo ensimmäisenä arkipäivänä tilauksen saapumisesta. Tässä tavoitteessa olemme onnistuneet hyvin.

soledo verkkokaupan etusivu

2022

Mitä meillä tapahtuu nyt?

Toimintamme kasvaa jatkuvasti ja valikoimassamme on tällä hetkellä yli kolmekymmentä laadukasta tuotetta. 

Meillä on sopimukset isompien rautakauppaketjujen kanssa. Kuluttajat ja pienurakoitsijat löytävät tuotteemme laajan ja osaavan jälleenmyyjäverkostomme sekä oman verkkokauppamme kautta.

Elementtitehtaat, rakennusliikkeet ja rakennusalan eri urakoitsijat sekä siivous- ja huoltoliikkeet ovat merkittäviä asiakkaitamme ammattipuolella.