You are currently viewing Betonin suojakäsittely – Näin saat betonista kestävää ja helppohoitoista
Soledo blogi logo kotimaista kemiaa (1)

BETONIN SUOJAKÄSITTELY – NÄIN SAAT BETONISTA KESTÄVÄÄ JA HELPPOHOITOISTA

Betoni on maailman yleisin rakennusaine ja se taipuukin monipuoliseen käyttöön. Aiemmin betonia on käytetty lähinnä perustuksiin ja muihin kantaviin rakenteisiin mutta 2000-luvulta lähtien sen käyttö on yleistynyt myös kodin sisustuksessa. Betonista valmistetaan lattioiden ja seinien lisäksi esimerkiksi keittiötasoja, pöytiä, istuimia, takkoja, portaita, WC-tilojen pesualtaita ja jopa kynttilänjalkoja sekä muita pienesineitä. Sisustusmateriaalina betoni on kaunista ja ajatonta ja se sopii moniin erilaisiin tyyleihin. 

betonipöytä
Rouheaa ja eloisaa betonia ruokailutilassa. Betonipintoihin voi yhdistää hyvin erilaisia sisustustyylejä.


BETONI MATERIAALINA

Betonin pääraaka-aineet ovat sementti, vesi ja kiviaines. Betoni on lujaa ja kestävää. Se on myös edullinen rakennusmateriaali, joka on helposti kierrätettävissä. Betoni on kuitenkin huokoista, jonka vuoksi se imee herkästi kosteutta ja nesteitä itseensä. Lisäksi käsittelemätön betonipinta pölyää ja voi naarmuuntua.

Soledo pintakäsittelyaineet tiivistävät ja kovettavat betonia tehden pölyämättömän ja kemikaaleja paremmin kestävän pinnan. Käsittelyjen ansiosta saadaan betonin elinkaarta pidennettyä useilla vuosilla tai jopa vuosikymmenillä. Soledo suojakäsittelyt ovat helppoja ja nopeita tehdä itse.        

Betoniseinä
Betoni on oikein hoidettuna hyvin pitkäikäinen materiaali. Soledo suojakäsittelyaineiden avulla saadaan betonipinnan elinkaarta pidennettyä huomattavasti.


BETONIN SUOJAKÄSITTELY LITIUMSILIKAATILLA

Soledo Betonitason pohjuste on vesipohjainen, käyttövalmis betonipintojen peruskäsittelyaine, litiumsilikaatti, joka imeytyy betoniin 2–6 mm syvyyteen täyttäen huokoisuutta. Litiumsilikaatti tiivistää ja kovettaa betonia tehden pölyämättömän sekä kulutusta ja kemikaaleja paremmin kestävän pinnan. Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Käsittely ei muodosta betonin pintaan kalvoa. Uuden betonipinnan täytyy antaa kovettua vähintään 2–4 viikkoa ennen kyllästämistä litiumsilikaatilla.  Soledo Betonitason pohjuste 500 ml riittoisuus on 3–5 m². Pinta-alaltaan suurempiin kohteisiin soveltuu paremmin Soledo Betonikylläste HARD, litiumsilikaatti.


BETONIN IMPREGNOINTIAINEKÄSITTELY

Parhaan mahdollisen suojatehon saavuttamiseksi, betonipinnalle kannattaa levittää Soledo Betonitason kylläste, vähintään vuorokauden kuluttua litiumsilikaattikäsittelyn jälkeen. Soledo Betonitason kylläste parantaa liuotinpohjaisena tuotteena betonin vedenhylkivyyttä entisestään, jonka ansiosta nesteet, öljy, rasva ja lika eivät pääse tunkeutumaan enää herkästi betonin sisään. Soledo Betonitason kylläste soveltuu käytettäväksi ulkona ja sisätiloissa, eikä siitä haihdu haitallisia kaasuja huoneilmaan. Käsittelyn jälkeen betonipinta on käyttövalmis kuivuttuaan; täydellinen kiinnittyminen ja kovettuminen kestää noin kaksi vuorokautta. Soledo Betonitason kylläste 500 ml:n riittoisuus on 5–10 m². Riittoisuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat betonipinnan laatu ja huokoisuus. Lisäksi litiumsilikaattikäsittely vähentää impregnointiainekäsittelyn menekkiä. Jos käsiteltävä alue on pinta-alaltaan suurempi, suosittelemme käytettäväksi Soledo Betoni- ja tiilipinnan impregnointiainetta.

Kyllästysaineiden käytöstä huolimatta kannattaa happamien aineiden kuten punaviinin, sitrushedelmien, maitokahvin ja etikan pääsyä betonipinnalle välttää, koska ne voivat aiheuttaa näkyviä ja lähtemättömiä vaurioita.

KOTIMAISET SOLEDO SUOJAKÄSITTELYAINEET BETONILLE