You are currently viewing Kuinka estää liukastuminen kylpyhuoneessa?
Soledo blogi logo kotimaista kemiaa (1)

KUINKA ESTÄÄ LIUKASTUMINEN KYLPYHUONEESSA

Kylpyhuoneen lattia on erityisen liukas märkänä ja siksi suihkutiloissa suurin
vaara onkin liukastuminen ja kaatuminen. Liukastumia sattuu kaikenikäisille
mutta kaatumisen riski sekä seurauksien vakavuus kasvavat erityisesti iäkkäillä
ihmisillä, joilla liikuntakyky tai näkökyky ovat mahdollisesti heikentyneet. Myös lapsiperheissä vaaratilanteet kodin pesu- ja saunatiloissa ovat lähes päivittäisiä.

Älä odottele, että itseäsi tai läheistäsi sattuu pahasti, vaan testaa lattian liukkaus kastelemalla ja levittämällä saippua kylpyhuoneen lattialle. Jos lattian pinta on liukas, tee viipymättä siitä turvallisempi. Katso ohjeet tästä artikkelista liukkauden poistamiseksi laattalattialta.

Liukastumista estävät matot antava pitoa
Julkisissa tiloissa käytetään usein kylttejä varoittamaan märästä ja liukkaasta lattiasta. Myös liukastumista estävillä matoilla saadaan lisäpitoa lattiaan.


LIUKASTUMINEN ON YKSI YLEISIMMISTÄ KOTITAPATURMISTA

Kotona vietetään suuri osa ajasta, joten ei ihmekään, että siellä sattuu myös paljon tapaturmia. Tilastokeskuksen sivuilta selviää, että kaatumisiin ja putoamisiin menehtyi vuoden 2019 aikana 1 200 ihmistä, joka on yli puolet kaikista tapaturmakuolemista. Yhdeksän kymmenestä oli yli 65 vuotiaita. 

Kaikista tapaturmakuolemista 44 % ja tapaturmista johtuvista sairaalahoitojaksoista aiheutuu kaatumisista. Iäkkäillä kaatuminen on yleisin tapaturma.

HELPOT VINKIT KYLPYHUONEEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI

LIUKKAUDENPOISTOKÄSITTELY LAATTALATTIALLE -
LUE NEUVOT KUINKA TEHDÄ ITSE

Käsittelemällä lattiapinnat liukkaudenpoistoaineella, saadaan märän ja saippuaisen lattian kitkaa kasvatettua ja siitä tulee turvallisempi liikkua. Käsittely sopii  kodin, päivä- ja vanhainkotien sekä kylpylöiden ja hotellien tiloihin, kaikkiin tiloihin joissa liukastumisriski on suuri.  Aine on helppokäyttöinen ja sen teho perustuu kemialliseen reaktioon. Laatan pintaan ei jää näkyvää kalvoa, vaan suoja on hengittävä ja näkymätön.

Ennen käsittelyä laatat ja saumat pestään liasta ja kalkista, jonka jälkeen Liukkaudenpoistoainetta levitetään lattialle tasaisesti sumuttamalla, pesusienellä tai lattianhoitokoneella. Kannattaa käsitellä pieni alue kerrallaan, koska aine ei saa kuivua lattiaan kesken kaiken, vaan sitä harjataan pehmeällä harjalla noin 5-8 minuutin ajan, jonka jälkeen aine huuhdotaan pois runsaalla vedellä. Käsittely on valmis!

Soledo Liukkaudenpoisto TaTu Tampere
Uimahalleissa ja kylpylöissä turvallisuus on etusijalla. Kilpauintiseura TaTu Tampere käsitteli tilojensa lattialaatat Soledo Liukkaudenpoistolla

KOTIMAINEN SOLEDO LIUKKAUDENPOISTO - PITOA LAATTALATTIAAN

Soledo Liukkaudenpoisto 500ml ja 5l

Onneksi liukastumisia voidaan ehkäistä. Soledo Liukkaudenpoiston ansiosta saadaan lattian kitkakerroin kasvatettua moninkertaiseksi. Edullinen käsittely on helppo tehdä itse. Sopii kaakeli-, klinkkeri- ja muille kiviainespohjaisille pinnoille, posliinille ja kivipinnoille. Suomessa valmistettu, Avainlippu-tuote.