You are currently viewing Laattojen ja saumojen suojaus – Kylpyhuone puhtaaksi vaivattomasti
Soledo blogi logo kotimaista kemiaa (1)

LAATTOJEN JA SAUMOJEN SUOJAUS – KYLPYHUONE PUHTAAKSI VAIVATTOMASTI

Kylpyhuoneen laattojen saumat voivat likaantua helposti ja olla erittäin hankalia puhdistettavia, mikäli saumoille ei ole tehty oikeanlaista suojakäsittelyä. Saumasuojan teho perustuu siihen, että lika, kalkki, pesuaineiden jäämät ja kosteus eivät pääse tunkeutumaan sauman sisään, vaan jäävät pinnalle, jolloin puhdistus on vaivattomampaa. Saumasuojan ansiosta sementtipohjaiset saumat eivät myöskään tummu tai kellastu yhtä herkästi, kuin ilman käsittelyä. Suojakäsittely on helppo tehdä itse ja onnistuu näppärästi aloittelijaltakin. Saumasuojaus on suositeltavaa tehdä myös ennen uuden kylpyhuoneen käyttöönottoa. Vanhojen saumojen suojaus kannattaa tehdä perusteellisen pesun jälkeen noin kerran vuodessa.

kylpyhuoneen laattojen suojaus soledo
Soledo Sauma- ja laattasuojalla voidaan käsitellä lattia- ja seinäpintojen laatat, joissa mikrohuokoisuutta ja sementtipohjaiset saumat.


SAUMOJEN SUOJAKÄSITTELYN EDUT PÄHKINÄNKUORESSA

  • Helppo ja edullinen tapa tehdä puhtaanapidosta vaivattomampaa
  • Suojakäsittely on lähes näkymätön ja teho kestää pitkään
  • Estää vaikeasti poistettavien kalkkijäämien, lian, rasvan, pesuaineiden ja kosteuden imeytymisen saumoihin
  • Auttaa säilyttämään saumojen alkuperäisen värisävyn estäen kellastumista ja tummumista
  • Helpottaa pesuja, jolloin jatkossa vahvoja pesuaineita ei tarvitse enää käyttää


LAATTASAUMOJEN PUHDISTUS

Saumasuojan käyttö ei tarkoita sitä, ettei saumoja tarvitse puhdistaa jatkossa enää lainkaan. Perusteellisten tehopesujen tarve vähenee kuitenkin merkittävästi. Tuoreet tahrat kannattaa puhdistaa heti pois. Soledo Green Saumojen syväpuhdistaja soveltuu laattojen ja saumojen säännölliseen peruspesuun. Se irrottaa tehokkaasti lian, saippuajäämät, ruosteen ja kalkkitahrat poistaen samalla epämieluisia hajuja. Tuote on erittäin hapan mutta ei heikennä saumoja. Ennen Saumojen syväpuhdistajan levittämistä, puhdistettava alue kastellaan vedellä, jonka jälkeen aine suihkutetaan laatoille ja saumoille. Annetaan vaikuttaa noin minuutti, jonka jälkeen aine huuhdotaan pois runsaalla vedellä. Vaikutusta voidaan tehostaa harjaamalla Saumojen syväpuhdistajaa puhdistettavaan pintaan pehmeällä harjalla tai sienellä.

Soledo saumojen puhdistus
Ennen saumasuojakäsittelyä, laatat ja saumat pestään Soledo Green Saumojen syväpuhdistajalla puhtaaksi liasta ja kalkkijäämistä.


OHJEET SUOJAKÄSITTELYYN SAUMASUOJALLA

Kun teet ensimmäistä suojakäsittelyä Saumasuojalla, testaa aineen soveltuvuus pienelle, huomaamattomalle alueelle. Joskus Saumasuoja voi syventää hieman sauman tai laatan värisävyjä.

Uusille pinnoille saumasuojakäsittely kannattaa tehdä asennuksen jälkeen yhdestä kahteen vuorokauden kuluttua. Poista ensin mahdollinen laastihärme Soledo Laastijäämien poistajalla.

Likaantuneet, vanhat saumat ja laatat puhdistetaan Soledo Green Saumojen syväpuhdistajalla ennen suojakäsittelyä.

Kun puhdistustyö on tehty, Saumasuoja levitetään sellaisenaan puhtaalle, kuivalle pinnalle lastalla tai sumuttamalla ohuesti. Annetaan imeytyä ja kuivahtaa muutaman minuutin ajan. Lopuksi laattapinta kuivataan lastalla, liinalla, pölymopilla tai lattianhoitokoneella. Lasitetuilta laattapinnoilta Saumasuoja pyyhitään huolellisesti pois, kun saumat on kasteltu riittävästi aineella. Pinta on käyttövalmis viimeistelyn jälkeen. Täysi suojateho muodostuu kahdessa vuorokaudessa, jonka aikana tulee välttää pinnan kastelua. Soledo Saumasuoja on kotimainen tuote, jolle on myönnetty vähäpäästöisyydestä kertova M1-sertifikaatti.

KOTIMAISET SOLEDO PUHDISTUS- JA SUOJAKÄSITTELYAINEET LAATOILLE & SAUMOILLE