You are currently viewing Julkisivun hoito-opas – Siisti julkisivu on kiinteistösi käyntikortti
Soledo blogi logo kotimaista kemiaa (1)

JULKISIVUN HOITO-OPAS – SIISTI JULKISIVU ON KIINTEISTÖSI KÄYNTIKORTTI


Rakennusten julkisivut altistuvat jatkuvasti erilaisille rasitustekijöille, kuten sateelle, lämpötilan vaihtelulle, suoralle auringonvalolle, ilmansaasteille sekä haitalliselle kasvustolle. Korjaustarpeeseen ja oikeanlaisiin huoltotoimenpiteisiin vaikuttavat suuresti julkisivun materiaali, ikä sekä kunto. Säännöllisellä puhdistuksella, pintakäsittelyllä ja vaurioiden välittömällä korjaamisella voidaan suurempia, kalliita julkisivuremontteja saada siirrettyä ja pintamateriaalin elinkaarta pidennettyä.

 

Soledo julkisivun hoito kannattaa
Julkisivun säännöllinen hoito ylläpitää kiinteistön arvoaSAMMAL, PUNAJÄKÄLÄ JA SUOLA VAURIOITTAVAT JULKISIVUA

Jokaisella julkisivumateriaalilla on omat vitsauksensa. Esimerkiksi punajäkälää ilmestyy herkimmin julkisivulevyihin, betoniin ja rapatuille pinnoille, kun taas tiilessä viihtyvät parhaiten vihreä tai tumma sammal sekä jäkälä. Ilmansaasteet ja suola tekevät tuhojaan näihin kaikkiin materiaaleihin. Pitkään pinnoille jäädessään haitallinen kasvusto, suola ja lika voivat aiheuttaa materiaalien rapautumista ja muita pysyviä vaurioita. Säännöllisellä kunnossapidolla saadaan onneksi julkisivun ikää pidennettyä.


Soledo SammalPOIS pesukuva ennen ja jälkeen
Soledo SammalPOIS-pesuaineella pesty kohde; ennen ja jälkeenSOLEDO PUHDISTUS- JA SUOJAKÄSITTELYAINEET JULKISIVULLE

Punajäkälän poistoaine on täsmäpuhdistaja punajäkälän ja kasvuston peittämille ulkopinnoille

Betonipintojen biohajoava erikoispesuaine tuhoaa tehokkaasti ongelmallisen punajäkälän, levän, sammaleen, lian, noen ja ruosteen. 

Ohje:  Tee käyttöliuos. Levitä runsaasti Punajäkälän poistoainetta niin että kasvusto kastuu läpimäräksi ja anna vaikuttaa tunti. Levitä vielä toinen kerta ainetta ja anna vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Pese pois painepesurilla yli 60 °C vedellä.

Sammalpois on ulkopintojen monipuolinen ja tehokas pesuaine

Laimennettava pesuainetiiviste, joka puhdistaa nopeasti & vaivattomasti likaantuneet ja sammaloituneet ulkopinnat sekä pihakiveykset. Biohajoava. 

Ohje:  Tee käyttöliuos. Poista mekaanisesti irtoroskat ja paksu kasvusto. Levitä pesuliuosta runsaasti kuivalle pinnalle. Anna vaikuttaa 10–20 min, tehosta tarvittaessa aineen vaikutusta sienellä tai harjalla ja huuhdo lopuksi painepesurilla tai letkupaineella.

Kasvuston tuhoaine on pitkävaikutteinen tuhoaine, joka ennalta ehkäisee haitallista kasvustoa

Erittäin tehokas sammaleen ja rikkakasvuston poistoaine, joka jätetään pinnalle vaikuttamaan. Hidastaa ja ennaltaehkäisee uuden kasvuston syntymistä. Biohajoava. 

Ohje:  Poista irtoroskat ja paksu kasvustokerros mekaanisesti. Levitä runsaasti laimennettua liuosta kuivalle pinnalle ja jätä vaikuttamaan, ei tarvitse huuhdella pois. Aine on vaikuttanut, kun kasvusto on muuttunut ruskehtavaksi.

Julkisivusuoja vähentää epäpuhtauksien, lian ja kosteuden imeytymisen julkisivuun

Kyllästeainekäsittely on hengittävä, eikä muodosta pintaan kalvoa. Parantaa julkisivupesujen lopputulosta ja hidastaa käsitellyn pinnan rapautumista sekä estää sammaloitumista. 

Ohje:  Sumuta laimentamattomana matalapainekannulla kuivalle, puhtaalle pinnalle siten, että pinta käsittelyn aikana hetkellisesti näyttää märältä. Märän pinnan telaaminen heti sumutuksen jälkeen takaa tasaisen lopputuloksen. Yksi käsittelykerta on riittävä

 

Soledo Julkisivusuoja TYKS T-Sairaala
TYKS T-Sairaalan valkoiset pesubetonielementit suojakäsiteltiin Soledo Julkisivusuojalla


KEITÄ ME OLEMME?

Soledo Oy on kotimainen, innovatiivinen kemianalan yritys. Valmistamme markkinoiden parhaimmat pintakäsittelykemikaalit,  joita käytetään betoniteollisuudessa, rakentamisessa, kunnostus- ja siivousalalla sekä kotitalouksissa. Valikoimastamme löydät puhdistus- ja suojakäsittelyaineet erilaisille pintamateriaaleille. Myös erikoistuotteita haastaviin kohteisiin, kuten sementtiliiman, betoniroiskeiden ja graffititöhryjen poistoon. Olemme ympäristötietoinen, luotettava ja joustava yhteistyökumppani. Jatkuvalla tuotekehityksellä panostamme erityisesti tuotteidemme laatuun. Laaja jälleenmyyjäverkostomme sekä oma verkkokauppamme takaavat, että tuotteita on nopeasti saatavilla kautta maan. Haluatko kuulla lisää toiminnastamme tai tuotteistamme?