You are currently viewing Milloin tiilikatto kaipaa huoltoa?
Soledo blogi logo kotimaista kemiaa (1)

MILLOIN TIILIKATTO KAIPAA HUOLTOA?

Suorita pientä, ennakoivaa huoltoa vuosittain, esimerkiksi keväällä tai syksyllä rännien puhdistuksen yhteydessä. Katon likaisuus ja runsas sammaloituminen ovat hälyttäviä merkkejä siitä, että katto kaipaa pikaisesti huoltotoimia. Isommat huoltotoimet ovat ajankohtaisia, mikäli edellisestä kattohuollosta on vierähtänyt yli kymmenen vuotta tai katto on selvästi huonossa kunnossa. Säännöllisillä huolloilla saadaan kestoa pinnoille ja näin säästetään selvästi rahaa, koska kalliit korjaus- ja uusimistarpeet siirtyvät

Sammal ei ole vain esteettinen haitta. Se kerää itseensä suuren määrän kosteutta ja pitää tiilikaton jatkuvasti märkänä


SAMMAL JA JÄKÄLÄ TUHOAVAT TIILIKATON

Katon pinnalle alkaa vähitellen kertyä sammal- ja jäkäläkasvustoa sekä likaa. Sammal pitää katon jatkuvasti märkänä, josta seuraa tiilen rapautumista ja jopa reikiä. Sammaleen saa pinnoilta pois harjaamallakin, mutta vaikutus on väliaikainen, sillä juuri-itiöt eivät lähde harjaten. Jäkälistä erittyy tiileen orgaanista happoa, joka tuhoaa tiilessä olevaa kalkkia. Kalkin puute aiheuttaa tiilen rapautumista.

HUOLELLA HOIDETTU TIILIKATTO - MITEN JA MIKSI?

Puhdistuskäsittelyssä ulkopinnat pestään hyvin ja kyllästetään aineella, joka tukkii huokoset. Suoja-aine alentaa pinnan vedenimukykyä, jolloin pisarat valuvat pois. Ennen pinnan näkyviä muutoksia tehty suojakäsittely vähentää sammaleen ja jäkälän muodostumista sekä hidastaa mm. säätilojen vaihtelusta aiheutuvaa rapautumista. Suojaamattomat tiili-, kivi- ja betonipinnat imevät likaa ja kosteutta, jolloin niiden ulkonäkö ja rakenteellinen toimivuus heikkenevät oleellisesti. Säännöllisillä huoltotöillä kuten pesulla ja suojakäsittelylläpintojen käyttöikä pitenee huomattavastija ulkonäkö säilyy edustavana. Käsittelyn uusiminen noin 10 vuoden välein pidentää elinikää entisestään. Siksi mm. katolle pitäisi tehdä vuoden-kahden välein kuntotarkastus. Huolletut pinnat käsitellään tehokkaalla, hyvin imeytyvällä suoja-aineella.

Kun tiilikatto pestään painepesurilla, on tärkeää että katto suojakäsitellään pesun jälkeen.


VALITSE OIKEA HUOLTOKÄSITTELY TIILIKATOLLE

Katon huoltoon tarkoitetut kotimaiset Soledo-aineet auttavat pitämään katon puhtaana ja pidentävät siten katon käyttöikää. Kun katto on asennettu tai viimeinen pintakäsittely on tehty 1-10 vuoden sisällä, nopea mutta pitkävaikutteinen huoltokäsittely SOLEDO Kasvuston tuhoaineella on yleensä riittävä. Katolta poistetaan kaikki irtoroskat. Tämän jälkeen Kasvuston tuhoaine-liuos levitetään esimerkiksi matalapaineruiskulla kuivalle katolle. Aine jätetään kattopinnalle, jolloin sade ja tuuli hoitavat tuhoutuneen kasvuston pois.

Noin 10 vuotta vanhan katon kohdalla, ja silloin kun sammaleen, lian tai muun kasvuston määrä on runsasta, tarvitaan jo hieman järeämpiä toimia. Katolle levitetään Soledon SammalPOIS -erikoispesuainetta, jonka annetaan vaikuttaa tunnin ajan. Sitten vesikate pestään painepesurin tai harjan ja letkupaineen avulla. Tämän jälkeen tehostetaan syvemmällä olevan sienirihmaston tuhoutuminen Soledo Kasvuston tuhoaineella. Näiden kahden aineen yhteiskäytöllä taataan runsaasti sammaloituneen katon tehokas puhdistus ja ennaltaehkäistään uuden kasvuston syntymistä.

Yli kymmenen vuotta vanhan katon tai pintakäsittelyn kohdalla on suositeltavaa käyttää lisäksi Soledo Tiilikattosuojaa, joka levitetään kuivalle vesikatteelle vuorokauden kuluttua edellä mainituista huoltotoimista. Se on kyllästeaine, joka estää lian, veden ja epäpuhtauksien tunkeutumisen tiilen huokosiin. Tiilikattosuoja ehkäisee sienirihmaston kasvua kattopinnoilla ja helpottaa tiilikaton puhdistusta jatkossa.Käsittely on hengittävä, eikä muodosta pintaan kalvoa. Ennen kaikkea suojakäsittely pidentää katon elinkaarta.

KOTIMAISET SOLEDO PUHDISTUS- JA SUOJA-AINEET TIILIKATOLLE

Soledo SammalPOIS 5 L
SammalPOIS: Nopeavaikutteinen, biohajoava tuhoaine, joka sisältää pesuainetta. Nopeampi ja parempi pesun lopputulos.
Kasvuston tuhoaine Soledo
Kasvuston tuhoaine: Levitetään puhtaalle katolle ennen pintakäsittelyä ennaltaehkäisemään kasvuston syntymistä. Ei tarvitse pestä pois. Biohajoava tuote.
Tiilikattosuoja
Tiilikattosuoja: Väritön, vettä hylkivä suoja-aine, joka hidastaa rapautumista ja pidentää katon elinikää.
Maalaus Rantamäki Oy
Maalaus Rantamäki Oy
Read More
Tappaa tehokkaasti ja nopeasti sammaleen ja kasvuston sekä helpottaa pesua huomattavasti
Erikoispainepesu Mejalo Oy
Erikoispainepesu Mejalo Oy
Read More
20 vuoden kokemuksella alalta, ihmettelen vieläkin voiko näin hyvää pesutulosta edes olla! Emme käytä enää mitään muuta, kuin Soledon tuotteita kaikessa mitä putsaamme. Olemme saaneet hurjat määrät lisätilauksia.
Firma Kai Malaska
Firma Kai Malaska
Read More
Vuosien kokemuksella tiedämme, että Soledon tuotteet pitävät Hangon pitsihuvilat puhtaina ja kirkkaina useita vuosia
Previous
Next