fbpx
MILLOIN TIILIKATTO KAIPAA HUOLTOA?
Soledo blogi logo kotimaista kemiaa (1)

MILLOIN TIILIKATTO KAIPAA HUOLTOA?

Auton tavoin, myös tiilikatto kaipaa säännöllisin väliajoin huoltoa. Katon likaisuus ja runsas sammaloituminen ovat hälyttäviä merkkejä siitä, että katto kaipaa pikaisesti huoltotoimia. Säännöllisillä huolloilla saadaan kestoa pinnoille ja näin säästetään selvästi rahaa koska kalliit korjaus- ja uusimistarpeet siirtyvät. 

Sammal ei ole vain esteettinen haitta. Se kerää itseensä suuren määrän kosteutta ja pitää tiilikaton jatkuvasti märkänä


SAMMAL JA JÄKÄLÄ TUHOAVAT TIILIKATON

Katon pinnalle alkaa vähitellen kertyä sammal- ja jäkäläkasvustoa sekä likaa. Sammal pitää katon jatkuvasti märkänä, josta seuraa tiilen rapautumista ja jopa reikiä. Sammaleen saa pinnoilta pois harjaamallakin, mutta vaikutus on väliaikainen, sillä juuri-itiöt eivät lähde harjaten. Jäkälistä erittyy tiileen orgaanista happoa, joka tuhoaa tiilessä olevaa kalkkia. Kalkin puute aiheuttaa tiilen rapautumista.

HUOLELLA HOIDETTU TIILIKATTO - MITEN JA MIKSI?

Puhdistuskäsittelyssä ulkopinnat pestään hyvin ja kyllästetään aineella, joka tukkii huokoset. Suoja-aine alentaa pinnan vedenimukykyä, jolloin pisarat valuvat pois. Ennen pinnan näkyviä muutoksia tehty suojakäsittely vähentää sammaleen ja jäkälän muodostumista sekä hidastaa mm. säätilojen vaihtelusta aiheutuvaa rapautumista. Suojaamattomat tiili-, kivi- ja betonipinnat imevät likaa ja kosteutta, jolloin niiden ulkonäkö ja rakenteellinen toimivuus heikkenevät oleellisesti. Säännöllisillä huoltotöillä kuten pesulla ja suojakäsittelylläpintojen käyttöikä pitenee huomattavastija ulkonäkö säilyy edustavana. Käsittelyn uusiminen noin 10 vuoden välein pidentää elinikää entisestään. Siksi mm. katolle pitäisi tehdä vuoden-kahden välein kuntotarkastus. Huolletut pinnat käsitellään tehokkaalla, hyvin imeytyvällä suoja-aineella.

Kun tiilikatto pestään painepesurilla, on tärkeää että katto suojakäsitellään pesun jälkeen.

KOTIMAISET SOLEDO PUHDISTUS- JA SUOJA-AINEET TIILIKATOLLE

Soledo SammalPOIS
SammalPOIS: Nopeavaikutteinen, biohajoava tuhoaine, joka sisältää pesuainetta. Nopeampi ja parempi pesun lopputulos.
Kasvuston tuhoaine Soledo
Kasvuston tuhoaine: Levitetään puhtaalle katolle ennen pintakäsittelyä ennaltaehkäisemään kasvuston syntymistä. Ei tarvitse pestä pois. Biohajoava tuote.
Soledo Tiilikattosuoja
Tiilikattosuoja: Väritön, vettä hylkivä suoja-aine, joka hidastaa rapautumista ja pidentää katon elinikää.
Maalaus Rantamäki Oy
Maalaus Rantamäki Oy
Read More
Tappaa tehokkaasti ja nopeasti sammaleen ja kasvuston sekä helpottaa pesua huomattavasti
Erikoispainepesu Mejalo Oy
Erikoispainepesu Mejalo Oy
Read More
20 vuoden kokemuksella alalta, ihmettelen vieläkin voiko näin hyvää pesutulosta edes olla! Emme käytä enää mitään muuta, kuin Soledon tuotteita kaikessa mitä putsaamme. Olemme saaneet hurjat määrät lisätilauksia.
Firma Kai Malaska
Firma Kai Malaska
Read More
Vuosien kokemuksella tiedämme, että Soledon tuotteet pitävät Hangon pitsihuvilat puhtaina ja kirkkaina useita vuosia
Previous
Next

OSTA NYT SOLEDO-VERKKOKAUPASTA

Kotimaiset & ekologiset pintakäsittelyaineet